Page Facebook Fr Nl En De
New-Castle

Een rijke Engels kunsthandelaar uit België, Ernest Gambart die Spa in de zomer bezocht, omdat alle Europa dan moest krachtig en beroemdheden, verwierf in 1871 het kasteel van Alsa, waar hij aménagea een prachtig galerij -Residence in een uitgestrekt park met een meertje. Het was met name verheugd Gounot Théophile Gautier, Sarah Bernhardt ...

Deze meneer al merkwaardig drie keer weduwnaar, maar kende een "vriend", Mary Tilloy. Hij bood in 1884 een mooie nabijgelegen veld, dat werd gebouwd in een elegant herenhuis, de zogenaamde New Castle . De echtgenoot van de vrouw, werd de Walquenart advocaat ook recht op zijn initialen in het bijzonder in het groot wapen gesneden op de gevel van het huis.
Marie Tilloy krijgen ook drie andere eigenschappen waarvan kasteel Alsa, toen zijn beschermer besluiten om zich te vestigen in Nice, waar hij een buitengewone marmeren paleizen, bezocht zelfs door de Spaanse koning en koningin Victoria van Engeland gebouwd. ..

In de vroege jaren 1900, het landhuis New Castle zullen bieden een aantal mooie kamers te verhuren aan vakantiegangers die zelfs een Room service , zoals blijkt uit een ingenieuze ontvangen ringsysteem en controlelampjes wat resulteerde in het openbaar op de tuin.

In 1911 werd het landgoed gekocht door een beschermheer van Brussel Malt & eacute; mijl Van Roye die een tweede familie residentie gemaakt, waardoor ook huizen troiss tegenover gekocht op hetzelfde openbare verkoop

Het herenhuis werd overgenomen door zijn zoon George, waarop zijn vrouw zou overleven tot de respectabele leeftijd van 104 jaar.

Hoewel die druk achtereenvolgens door de Duitsers en vervolgens door de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog, dus het bleef bijna een eeuw de zomerresidentie en de ontmoetingsplaats van deze grote familie plek, waaronder een beroemde autocoureur .

In 2006, het landgoed werd overgenomen door de huidige eigenaren, de liefhebbers van zowel de natuur, oude stenen en de sfeer van Spa.
Ze zetten aan het werk om het gebouw te herstellen door het combineren van het belang van de huidige comforteisen ten aanzien van zijn karakter en het omliggende park in zijn oude glans te maken.
Dit strekt zich nu meer dan 10.000 m 2 , die een deel van het voormalige landgoed van het kasteel van Alsa en strekt zich uit in de bosgebieden.
Het biedt het plezier van de ongerepte natuur, het ruisen van de beek en vogels honderden nummers.

Wanneer Maryse en Pierre in 2009 besloten om hun passie voor deze plek met sommige gasten zou kunnen stellen om te delen, zodat ze opnieuw vastgesteld de oude geschiedenis van het landgoed, ook bescheiden bijdragen aan oude tradities van gastvrijheid van Spa bestendigen .

New-Castle
New-Castle
New-Castle
New-Castle
New-Castle
New-Castle
New-Castle